Letartóztatták a tatai rablót

2023. 01. 11., sze - 14:30
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nagy erőkkel keresték a Komárom-Esztergom vármegyei nyomozók azt a férfit, aki három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Munkájuknak meglett az eredménye: letartóztatták az elkövetőt.

A Tatai Rendőrkapitányságon 2022. december 12-én tett feljelentést egy nő. Elmondta, hogy előző nap egy férfi bement a házába, majd egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és az értékei átadására kényszerítette. Az elkövető átkutatta a házat, eltette a sértett pénzét és ékszereit, majd arra kényszerítette a nőt, hogy autóval vigye át őt Tatabányára. A sértett ennek eleget tett, elvitte támadóját a vármegyeszékhelyi vasútállomásra, ahol a férfi vonatra szállt. 10 nappal később a férfi egy újabb rablást követett el, szintén Tatán. Ezúttal egy idős házaspár házába ment be, akiktől fenyegetéssel megszerezte a pénzüket. Mielőtt távozott, megkötözte áldozatait. December 30-án újra Tatára érkezett, és egy 76 éves nő otthonához ment. Lekapcsolta a villanyórát, ezzel kicsalva a sértettet a házból, majd vele együtt visszament, rátámadt a nőre és kényszerítette, hogy adja át az értékeit.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel indultak az elkövető felkutatására, akit 2023. január 8-án Budapesten elfogtak. Ellene három rendbeli rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A 48 éves S. Zsoltot a rendőrség őrizetbe vette, kezdeményezésére pedig a Tatai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság január 11-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.