Letartóztatva: hatrendbeli lopás

2023. 01. 31., k - 14:01
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. január 27-én reggel, hogy a Tiszabura külterületén található kábeltartó faoszlopok közül hármat ismeretlen elfűrészelt és eltulajdonította. A rendőrök az esettel kapcsolatban adatgyűjtést végeztek és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A Karcagi Rendőrkapitányságra előállítottak egy 19 éves tiszaburai lakost és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi eladta az oszlopokat, amiket a rendőrök felaprítva megtaláltak és lefoglaltak.      

A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított ellen már van folyamatban eljárás több korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt, ezért az ügyek egyesítéséről határoztak. A terheltet többrendbeli lopás elkövetése miatt őrizetbe vették és a bíróság elrendelte letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.