Leteperték

2023. 03. 09., cs - 07:28
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök azt a 31 éves helybéli férfit, aki a gyanú szerint elsőként egy vonaton támadt több utasra, később egy férfit otthonában akart kirabolni. Őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.

Egy monori férfi tárcsázta a segélyhívót 2023. március 5-én nem sokkal éjfél után. Elmondta, hogy otthonában megjelent -egy általa névről ismert helybéli férfi-, előkapott egy kést és pénzt követelt tőle, miközben ordítozta „Tedd ki a pénzt, vagy megöllek!”   

A férfi nem engedelmeskedett, dulakodni kezdtek, miközben támadója a késsel jobb combját megvágta. Könnyű, hámsérülést szenvedett. A sértett alvó barátnője felriadt a történtek hallatán, az elkövetőt közösen, a rendőrök kiérkezésig visszatartották. Az egyenruhások a helyszínen elfogták.

Időközben egy másik rendőri egység egy Budapest felől Monor irányába közlekedő személyvonaton helyszínelt. Összeértek a szálak, az ott elkövetett bűncselekménnyel is a 31 éves H. Andrét hozták összefüggésbe. Adataink szerint a férfi pár órával elfogása előtt a vonaton kötött bele több utasba. Tőlük kábítószert követelt, miközben kísértetiesen hasonló mondatát ismételgette: „Megöllek Titeket!”. Ahogyan később Monoron pénzt, akkor a szerelvényen kábítószert sem kapott, dühében egy eltört sörösüveg darabját vette magához, amivel egy férfinak a tenyerét, egy segítségére siető másik utasnak a nyakát vágta meg. A támadás következtében egyikük könnyű míg a másik férfi súlyos sérülést szenvedett.  

H. André kihallgatásán egyik ügy vonatkozásában sem tett vallomást. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett 31 éves férfival szemben rablás bűntettének kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. Kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2023. március 7-én elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.