Leves és főétel mellé egy késes támadó

2022. 08. 22., h - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Ebédrendelés közben kértek segítséget egy fővárosi rendőrtől, aki tíz perc múlva bilincset tett az elkövető kezére.

Egy férfi késsel a kezében lépett egy gyalogoshoz 2022. augusztus 16-án 12 óra 30 perc körül a XX. kerület Ady Endre utcában. Megfenyegette, majd majd késsel a kezében pénzt követelt tőle. 

A sértett nem teljesítette a követelést, és ellökte magától a támadót. Ezután az elkövető bement egy közeli lottózóba, és az ott tartózkodó egyik férfitól követelt pénzt, miközben őt is késsel fenyegette. A férfi a szúrások elől elhajolt, ezért a támadó arcon ütötte, majd az üzletből kiment. A férfinek sérülése nem keletkezett.

A két sértett meglátta a támadás közelében lévő kifőzde előtt parkoló rendőrautót, ezért bementek az üzletbe segítséget kérni. Az ebédért sorban álló rendőr azonnal a két megtámadott személy segítségre sietett. A személyleírás alapján utolérte az elkövetőt, miközben erősítést kért a XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság kollégáitól.

A 39 éves Sz. Attilát 10 percen belül elfogták, majd lefoglalták tőle a bűncselekményekhez használt konyhakést. A férfit kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete és kétrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!