Lezárt akta: 21 emberrel szemben nyomoztak kábítószer-kereskedelem miatt

2022. 07. 01., p - 10:38
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari nyomozók több, szerteágazó kábítószer-kereskedő hálózatot is felszámoltak. A nyomozás véget ért.

Még 2019. év végén tartott rajtaütést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a Cívis Közterületi Támogató Alosztály, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársaival több budapesti és debreceni ingatlanban. A rendőröknek olyan információjuk volt, hogy két budapesti férfi kábítószert árul egy debreceni lakosnak, aki pedig a tiltott szereket továbbértékesíti egy ugyancsak debreceni párnak. A budapesti terjesztőknél tartott kutatások során 116 tő kannabiszt, valamint a kábítószer termesztéséhez és árusításához szükséges eszközöket, tárgyakat foglaltak le. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették az öt gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az egyik budapesti férfi, valamint a debreceni pár esetében elrendelt az illetékes bíróság.

A minden részletre kiterjedő nyomozás azonban itt nem ért véget. A hajdú-bihari rendőrök négy olyan kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel, amelyek a gyanúsítottaktól szerezték be, majd továbbértékesítették a különböző tiltott szereket. Összesen további 16 személyt számoltattak el a nyomozók.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 21 emberrel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, hat fogyasztónak pedig kábítószer birtoklás vétség miatt kell felelnie.

A gyanúsítottaknál tartott kutatások során a rendőrök marihuánát, amfetamint és extasy tablettákat is találtak, továbbá vagyon-visszaszerzés keretein belül három személyautót és közel 5 millió forint készpénzt foglaltak le.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.