Lezárt akta: 21 emberrel szemben nyomoztak kábítószer-kereskedelem miatt

2022. 07. 01., p - 10:38
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari nyomozók több, szerteágazó kábítószer-kereskedő hálózatot is felszámoltak. A nyomozás véget ért.

Még 2019. év végén tartott rajtaütést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a Cívis Közterületi Támogató Alosztály, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársaival több budapesti és debreceni ingatlanban. A rendőröknek olyan információjuk volt, hogy két budapesti férfi kábítószert árul egy debreceni lakosnak, aki pedig a tiltott szereket továbbértékesíti egy ugyancsak debreceni párnak. A budapesti terjesztőknél tartott kutatások során 116 tő kannabiszt, valamint a kábítószer termesztéséhez és árusításához szükséges eszközöket, tárgyakat foglaltak le. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették az öt gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az egyik budapesti férfi, valamint a debreceni pár esetében elrendelt az illetékes bíróság.

A minden részletre kiterjedő nyomozás azonban itt nem ért véget. A hajdú-bihari rendőrök négy olyan kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel, amelyek a gyanúsítottaktól szerezték be, majd továbbértékesítették a különböző tiltott szereket. Összesen további 16 személyt számoltattak el a nyomozók.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 21 emberrel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, hat fogyasztónak pedig kábítószer birtoklás vétség miatt kell felelnie.

A gyanúsítottaknál tartott kutatások során a rendőrök marihuánát, amfetamint és extasy tablettákat is találtak, továbbá vagyon-visszaszerzés keretein belül három személyautót és közel 5 millió forint készpénzt foglaltak le.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.

 

Segítsen, ha felismeri!

A soproni nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

40 kilométer 20 perc alatt

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát.

 

Egy nap alatt rendőrkézen

A gyanú szerint egy férfi betört egy műterembe és egy cukrászdába Debrecenben. A helyi nyomozók 24 órán belül elfogták.