Lezárt akta: A virághagyma, ami nincs

2022. 09. 17., szo - 09:30
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy balástyai nő virághagymákat hirdetett az interneten. 187 vásárló sosem kapta meg őket.

A rendőrségre 2020. novemberében érkezett bejelentés egy szegedi nőtől, mely szerint egy közösségi oldalon átverték. Az ominózus hirdetésben egy nő Hollandiából érkező virághagymákat árult, melyeket az ajánlat szerint a vételár átutalását követően postai úton juttat el a vásárlók részére. A sértett 2020. júliusában adta le megrendelését, ezt követően az eladó szöveges üzenetekben többször hitegette a gyanútlan vásárlót, a virághagymák azonban sosem érkeztek meg. A nyomozás során kiderült, hogy a sértett koránt sincs egyedül: a nyomozók további 186 sértettel vették fel a kapcsolatot. A becsapott vásárlók alkalmanként 1.000 és 140.000 forint közötti összegeket utaltak át az eladónak, aki így összesen mintegy 1.900.000 forintra tett szert jogellenesen.

A balástyai nőt a rendőrök többször idézték eredménytelenül, az eljárás során több alkalommal változatos indokokkal próbált kibújni a nyomozási cselekmények alól, a rendőröknek két esetben elő is kellett állítaniuk kihallgatása érdekében.

Az elkövetőnek 4 rendbeli üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás bűntette, 182 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, valamint egy rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlete miatt kell felelnie.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.