Lezárt akta: addig térdelt a kutyán míg az nem mozdult

2022. 08. 28., v - 11:37
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmártoni rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, aminek gyanúsítottja egy vizsla elpusztulását okozta.

Állatkínzás miatt érkezett bejelentés a rendőrségre és indult eljárás a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon. A megalapozott gyanú szerint 2022. április 17-én 18 óra körül egy kunszentmártoni lakos a településről kifelé haladva sétáltatta pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk és támadólag lépett fel az állattal szemben. A vizsla elkapta a támadó ebet és a szájában tartotta. Ekkor egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból nagy erővel rátérdelt a nyakára és folyamatos nyomás alatt tartotta. A kutya elengedte a kistestű támadóját, de a férfi tovább térdelt az állaton egészen addig míg az nem mozdult. A kutya gazdája pedig többször kérte, hogy engedje el kedvencét. A vizsla a helyszínen elpusztult. A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárás során kirendelt állategészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és tompa erőművi behatások együttes hatása következtében pusztult el.

A kunszentmártoni rendőrök befejezték az állatkínzás bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.    

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.