Lezárt akta: agancsokat akartak lopni, a rendőrök elfogták őket

2023. 06. 12., h - 14:21
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett 2023. február 28-án arról, hogy az egyik Tapolca közeli erdős területről ismeretlenek agancsokat akarnak eltulajdonítani.

A kiérkező járőrök a jelzett helyszín közelében megállítottak egy gépjárművet és igazoltatták annak sofőrét, valamint utasát. A 46 éves csabrendeki és a 30 éves keszthelyi férfit, elismerték, hogy valóban magukhoz vettek négy darab agancsot az erdőben, majd a közelben elrejtették azokat, hogy később magukkal vihessék. Az egyenruhások a két férfit elfogták, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A járőrök az elrejtett tárgyakat megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták azokat az illetékes vadásztársaság részére. 

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.