Lezárt akta: Áldozatból gyanúsított

2022. 11. 01., k - 11:49
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rablótámadás áldozataként kért rendőri segítséget egy 26 éves nő, ám kiderült, története mese habbal. Kellett a pénz, ezért hazudott - hatóság félrevezetése a vádemelési javaslattal lezárt ügy minősítése.

A szociális gondozóként dolgozó, fővárosi nő a Gödöllői Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mivel elmondása szerint kirabolták: 2022. április 27-én délelőtt, egy Dobogókő környéki erdős résznél hirtelen megállt autója előtt egy bukósisakos motoros. Leszállt a járműről, odalépett hozzá, a vezető oldalon benyúlva félrelökte őt, kivette a jobb első ülésen lévő fekete táskát, majd visszapattant a nyeregbe és elhajtott. A táskában a munkáltatója számlájáról levett 40.000 euró és egy mobiltelefon volt.

A gödöllői rendőrök az akciófilmbe illő forgatókönyvet hallván forrónyomon indultak, ám hamar visszafordultak, mivel az „áldozat” beismerte: kitalálta az egészet. A nyomozás immár rablás bűntettéből hatóság félrevezetésének vétsége megalapozott gyanújába fordult, amit a Dabasi Rendőrkapitányság folytatott le.

A 26 éves nő a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást azonban nem tett. Becsatolt egy néhány soros nyilatkozatot, abban röviden kifejtette az életkörülményeit, amelyek a gyanúsításban szereplő összeg „elsikkasztásához”, lenyúlásához vezettek.

A Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrs a 26 éves nővel szemben folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.