Lezárt akta: alkalom szülte a tolvajt

2021. 08. 08., v - 07:30
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói lopás és csalás bűntett miatt folytattak eljárást, az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Idén május 8-án az esti órákban érkezett a bejelentés egy jánoshalmi rendezvényről, miszerint az egyik résztvevőnek ellopták a táskáját, benne a pénztárcájával, bankkártyával, kocsikulcsával és összes iratával együtt. A sértett elmondta, hogy rövid időre hagyta csak őrizetlenül az értékeit, azonban ez is elég volt a szemfüles tolvajnak. Amikor a nő észrevette, hogy eltűnt a holmija, még a hangosbemondón is segítséget kért a résztvevőktől, de senki sem látta az elkövetőt, így értesítette a rendőrséget.

A nyomozók beszerezték a helyszínen lévő kameráknak a felvételeit, majd elemezték azokat. A felvételeken látható volt, amint az egyik résztvevő a sértett táskájával a vállán távozott az eseményről. Az egyenruhások a jánoshalmi nőt május 18-án elfogták és előállították. A helybéli a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a bűncselekmény elkövetése után az egyik ismerőséhez ment a tolvaj, akivel első utuk egy dohánybolthoz vezetett. A lopott kártyával cigarettát és alkoholt vásároltak. A 32 éves nőnek csalás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a 41 éves férfinak csalás bűntett miatt kell felelnie.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.