Lezárt akta: Bilincsben

2022. 10. 28., p - 07:32
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei életvédelmi nyomozók befejeztek egy 2020 év végén történt büntetőeljárást, amelynek gyanúsítottja késsel és kalapáccsal bántalmazta nőismerősét.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a segélyhívó központba november 17-én kora hajnalban érkezett a jelzés, melyben a bejelentő egy súlyosan bántalmazott nőhöz kért segítséget Ceglédre. A kiérkező rendőrök egy erősen vérző nőt találtak, eközben értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A nyomozók a bántalmazás helyszínén szemlét tartottak, -kést és kalapácsot is lefoglaltak- míg több rendőri egység az akkor még ismeretlen elkövető azonosításán dolgozott. Hamar belőtték a tettest, pár órával később a ceglédi kórház előtt kattant a bilincs az akkor 53 éves B. Tamás csuklóján.  A hajléktalan férfi első kihallgatásán nem akart válaszolni a neki szegezett kérdésekre, csak később beszélt a történtekről részleteiben. Állította a rendőröknek, minden előzmény nélkül ismerőse támadt rá, amit az óta sem ért, a nő minden sérülését mindössze saját védelme érdekében okozta neki.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértett hátán 8 szúrt, jobb és bal csuklóján összesen 3 vágott, míg a fején 4 repesztett sérülést szenvedett el. A szúrások miatt légmelle, a fejét ért ütések következtében pedig koponyacsonttörése keletkezett, ami életveszélyesnek minősült.

Az azóta is letartóztatott B. Tamással szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.