Lezárt akta: Bilincsben

2022. 10. 28., p - 07:32
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei életvédelmi nyomozók befejeztek egy 2020 év végén történt büntetőeljárást, amelynek gyanúsítottja késsel és kalapáccsal bántalmazta nőismerősét.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a segélyhívó központba november 17-én kora hajnalban érkezett a jelzés, melyben a bejelentő egy súlyosan bántalmazott nőhöz kért segítséget Ceglédre. A kiérkező rendőrök egy erősen vérző nőt találtak, eközben értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A nyomozók a bántalmazás helyszínén szemlét tartottak, -kést és kalapácsot is lefoglaltak- míg több rendőri egység az akkor még ismeretlen elkövető azonosításán dolgozott. Hamar belőtték a tettest, pár órával később a ceglédi kórház előtt kattant a bilincs az akkor 53 éves B. Tamás csuklóján.  A hajléktalan férfi első kihallgatásán nem akart válaszolni a neki szegezett kérdésekre, csak később beszélt a történtekről részleteiben. Állította a rendőröknek, minden előzmény nélkül ismerőse támadt rá, amit az óta sem ért, a nő minden sérülését mindössze saját védelme érdekében okozta neki.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértett hátán 8 szúrt, jobb és bal csuklóján összesen 3 vágott, míg a fején 4 repesztett sérülést szenvedett el. A szúrások miatt légmelle, a fejét ért ütések következtében pedig koponyacsonttörése keletkezett, ami életveszélyesnek minősült.

Az azóta is letartóztatott B. Tamással szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.