Lezárt akta: bilincset kapart a sorsjegyen

2022. 10. 21., p - 15:15
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpárt, sorsjegyet és készpénzt lopott, végül egy társasházi lakás ajtaját is betörte egy székkutasi férfi Hódmezővásárhelyen. A rendőrök őrizetbe vették.

A megalapozott gyanú szerint a 28 éves férfi 2022. augusztus 15-én Hódmezővásárhelyen egy társasházi ingatlan ajtaját betörte, és az ott lakó sértett engedélye nélkül bement a lakásba. A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a magánlaksértőt, akit - felkutatását követően - elfogtak és előállítottak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy a feltételezett elkövető 2022. júniusa és augusztusa között több bűncselekményt is elkövetett, melyek helyszínéről készpénzt, sorsjegyeket, alkoholt és kerékpárt lopott.

A gyanúsított ellen lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A székkutasi férfi őrizetbe vételét követően kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.