Lezárt akta: „Bizisten”-re mondta, hogy ártatlan

2022. 01. 08., szo - 06:44
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szentendrei rendőrök befejezték annak az 52 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint „Megöllek, nehogy sikítsál!” felkiáltással fellökött, fojtogatott, majd kirabolt egy idős asszonyt a Duna parton.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy rablásról szóló segélyhívás futott be a rendőrségre 2021. augusztus 10-én 14 óra 30 perc körül, miután a Duna parton egy ismeretlen nő támadt egy 85 éves asszonyra. Hozzálépve beszélgetésre és sétálni hívta, majd a vízpart egy néptelen, erdős, bokros részén ellökte. A támadó két aranygyűrűt, pénztárcát és egy bankkártyát vett el idős áldozatától, miután fölé térdelt, fojtogatta és fenyegette, majd átkutatta táskáját. A rabolt zsákmánnyal menekülés közben, búcsúzóul még nyomatékul odavetette: „Ha elárulod valakinek, akkor is megöllek!”

A szentendrei zsaruk hajtóvadászatot indítottak a rabló után. Érkezett jelzés az áldozat bankkártyájának sikertelen használatáról és az egyik zálogházat ellenőrző rendőr is értékelhető nyomhoz jutott: egy nőtől néhány perccel azelőtt vettek be két aranygyűrűt 42 ezer forintért. A környék átfésülése közben, egy közeli kebabosnál látta meg a személyleírásnak megfelelő nőt. Elfogta, előállította.

Az 52 éves T. Ambrusné a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését tagadta, majd előadta saját, igazként beállított verzióját. „Bizisten”-re mondta, hogy az idős asszony séta közben megcsúszott, elesett, majd nekiadta 10 ezer forintját és a két gyűrűjét. Még ő volt megijedve, hogy miért adja neki ezeket, végül ijedtében elszaladt. Hozzátette, az elkövetés idején volt benne néhány szem nyugtató, ezért van, amire nem emlékszik, de arra határozottan, hogy nagyon meg volt ijedve.

A zálogházból a rendőrök lefoglalták a 70 ezer forintot érő gyűrűket, meglett a bankkártya is, ezeket visszaadták tulajdonosának.

A jelenleg is letartóztatásban lévő nővel szemben a rablás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.