Lezárt akta: buszból akartak lopni

2017. 01. 20., p - 08:36
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két német fiatalkorú ellen.

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy 2016. augusztus 31-én virradóra fiatalok másztak be egy koroncói buszmegállóban leállított helyközi járatba. A helyi polgárőrök észrevették a buszban randalírozó fiatalokat, visszatartották őket és azonnal értesítették a rendőrséget. A téti járőrök a helyszínen a polgárőröktől átvettek egy 15 és egy 16 éves fiút, akik az egyik nyitva hagyott ablakot elhúzva bemásztak a jármű utasterébe. A gyanúsítottak megpróbálták elindítani a buszt - és miután ez nem sikerült - széttörtek két beltéri lámpát, a műszerfalból pedig kitépték a rádió hangszóróját és a pénztárgépet. Cselekményük közben a polgárőrök tetten érték a német állampolgárokat és átadták őket a rendőröknek.

A nyomozók előállították a fiatalokat a rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Győri Rendőrkapitányság a két külföldi fiatalkorúval szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.