Lezárt akta: crack-et árult a keceli díler

2022. 06. 30., cs - 10:32
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 37 éves férfival szemben folytattak eljárást a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt.

Nyomozás indult a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon 2020. év végén, mivel információ merült fel arról, hogy kábítószert tart egy 37 éves férfi keceli otthonában.

A nyomozók kutatást tartottak a lakásban, ahol egy digitális mérleget, kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufóliát és növényi őrleményt foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy a rendőrök által talált anyagmaradványok új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Az esettel kapcsolatban tanúkat kutattak fel, akiknek kihallgatása során fény derült arra, hogy a gyanúsított több száz alkalommal értékesített kábítószert 2020 nyarától kezdődően. A férfit az sem érdekelte, ha fiatalkorú volt a vevő. Egy tinédzsertől nettó 0,50 gramm illegális szert foglaltak le a rendőrök, mely az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján meghaladja a csekély mennyiséget. Egy másik vásárló arról számolt be, hogy a férfi – miután szabadult a börtönből – felkereste és tájékoztatta, mostantól crack-et árul. Azt is elújságolta, hogy a szertől egy ismerőse rosszul is lett.

A dílert 2021. július 27-én vették őrizetbe az egyenruhások. Vele szemben kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt folytattak eljárást, melyet a napokban befejeztek és vádemelést javasolnak a rendőrök. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Kamera buktatta le a tolvajt

A biztonsági őröket ellökve menekült a rabló egy kiskunhalasi áruházból. A rendőrök hamar beazonosították az üzlet kameráinak segítségével a 27 éves elkövetőt. A férfit elfogták és kezdeményezik a letartóztatását.