Lezárt akta: „Csak előkaptam és spontán megkarmoltam vele ”

2022. 01. 23., v - 10:11
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök befejezték annak a 46 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint egy helyi szórakozóhelyen megvágta egy fiatalember nyakát. A férfit emberölés kísérletével gyanúsítják.

Egy fiatal társaság tagjai keveredtek szócsatába T. Tamással 2020 márciusában egy szentlőrinckátai szórakozóhelyen. A helybéli férfi a zsebéből kirántott egy sniccert, és a társaságban lévő egyik kamasznak megvágta a nyakát.

A fiatal áldozat a bántalmazás következtében állkapcsa alsó szélén mintegy 10 centiméter hosszúságú, a bőr alatti zsírszövet és állkapocsizom sérülésével járó metszést szenvedett el. Az orvosszakértői vélemény szerint a sérülés centrumában nagy visszér helyezkedik el, ami nem sérült meg, azonban ennek elmaradása csupán a véletlennek köszönhető. Mind a támadt testtájék, mind az alkalmazott erőbehatás és eszköz alkalmas volt súlyosabb, akár halálos eredménnyel járó sérülés bekövetkezésére.

A nagykátai rendőrök pár órán belül már a kihallgató helyiségben faggatták az elkövetőt, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. Azzal védekezett, hogy tette nem előre kitervelt dolog volt, az áldozat kezdett vele ordítozni, ő egyszerűen csak előkapta a sniccert és spontán megkarmolta vele.

A jelenleg is letartóztatásban lévő T. Tamás ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.