Lezárt akta: családi drogbiznisz

2022. 08. 06., szo - 08:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak két kiskunhalasi férfi és egy kiskunhalasi nő ellen, akiknél jelentős mennyiségű kábítószert találtak tavaly nyáron.

 

Még 2021. augusztusában kaptak fülest a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói arról, hogy mintegy fél kilogrammnyi úgynevezett kristály érkezett a városba. A drog egy 21 éves helyi férfinél ért célba, akinél – az elsődleges információk alapján – azonnal, azaz forrónyomon kutatást rendeltek el. A gyors reagálás eredményes volt: eladásra kész pakkokban, és nagyobb csomagokban is találtak gyanús fehér port az ingatlanban. A későbbi szakértői vélemények alátámasztották, hogy a nyomozók kábítószernek minősülő anyagot találtak.

Az adatgyűjtés és a kihallgatások eredményeként az is megtudták, hogy a szert a fiatal nem egyedül terjesztette, és lényegében családi bizniszként működött a drogkereskedelem. Anyja és annak 50 éves élettársa voltak a férfi társai a cseppet sem legális üzletben.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítható 36 éves nőt, az élettársát és fiát még 2021. augusztusában őrizetbe vették a rendőrök. Az ügyet ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya vette át. A nyomozás a napokban befejeződött, és az iratokat vádemelés javaslatával adták át a főügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.