Lezárt akta: Életveszélyes parkettaléc

2021. 12. 06., h - 07:21
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök befejezték egy tavalyi élet elleni bűncselekmény vizsgálatát. A gyanúsított egy veszekedést lezárva életveszélyes sérülést okozott „asszonyának”.

Mentők és rendőrök érkeztek 2020. szeptember 21-én reggel egy domonyi házhoz. Az ott lakó nőt kellett kórházba vinni, miután 28 éves élettársa egy vita után nekiesett egy parkettadarabbal. A 25 éves sértett életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Megrepedt lépét el kellett távolítani, a hajnyálmirigyfarok sérült kis ütőerét el kellett látni.

Míg a nő életéért a kórházban küzdöttek, az élettárs a kihallgatóhelyiségben válaszolt a nyomozók kérdéseire. Vallomást tett, amelyben részletesen taglalta a reggeli eseményeket. Állítása szerint párja dühös lett, amikor megtudta, megcsalta. Veszekedtek, a nő egy parkettadarabot dobott felé, de nem találta el. Felmarkolva visszadobta, és eltalálta vele a nő oldalát. Egyre rosszabbul lett, mentőt hívtak.

Tagadott bárminemű rugdosást, bántalmazást, ütlegelést, az orvosszakértő azonban megállapította, hogy az áldozat sérülései nem keletkezhettek egy visszadobott fadarabtól. Az életveszélyes állapot előidézéséhez legalább közepes, vagy annál erősebb tompa behatás kellett. Ennek elkövetését a gyanúsított tagadta. A beszerzett bizonyítékok védekezését nem támasztották alá.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam