Lezárt akta: Életveszélyes sérüléseket okoztak ismerősüknek

2023. 07. 26., sze - 09:56
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közös italozás vett véres fordulatot Debrecenben tavaly júliusban. A nyomozók három fiatal férfivel szemben fejezték be a nyomozást.

Verekedésről érkezett több bejelentés is a rendőrségre 2022. július 25-én 21 óra 30 perc körül. A szemtanúk elmondása alapján Debrecenben, a Csapó utcán három férfi nekiesett negyedik társuknak, akit brutálisan bántalmaztak. A sértett a verést követően magatehetetlenül feküdt a földön.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, két fiatalt még ott elfogtak, az eszméletlen sértetthez pedig mentőt hívtak. Mint kiderült, az elszenvedett ütéseken és rúgásokon kívül, hasba is szúrták támadói.

A helyszínen elfogott két bántalmazót, egy 21 éves és egy 22 éves debreceni fiatal férfit előállítottak az egyenruhások a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket és őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Harmadik társuk, egy 29 éves ugyancsak helyi lakos, egyik ismerőséhez menekült a történtek után. A rendőrök ott fogták el, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őt is bűnügyi őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság mindhármójuk letartóztatását elrendelte.

A nyomozás adatai szerint ismerte egymást a négy férfi. Közösen kezdtek italozásba kora este, később azonban összeverekedtek.

A bűnügyesek minden körülményt és bizonyítékot részeletesen megvizsgáltak, valamint orvosszakértőt rendeltek ki. A vélemény szerint a sértett pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem szenvedett halálos sérüléseket. A gyanúsítottak brutális bántalmazása alkalmas lehetett volna akár arra is, hogy kioltsák újdonsült haragosuk életét.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben, azonban a cselekmény teljeskörű felderítése során ezt átminősítették különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletre. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.