Lezárt akta: ellopta, mert megtetszett

2022. 05. 17., k - 11:26
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasolnak a monori rendőrök annak a 30 éves pilisi férfinek az ügyében, aki zsákba gyömöszölve lopta el ismerőse galambjait. Lábbelije nyomait követve találtak rá a járőrök tettesre és zsákmányára.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, nem sokáig lehetett gazdája ebül szerzett szárnyasainak F. Richárd. A 2022. január 22-éről 23-ára virradóra bezsákolt galambokat nem sokkal a sértett bejelentése után megtalálták, újdonsült gazdájukat elfogták. A rendőrök követték a cipőnyomokat, amelyek elvezették őket a lábbeli tulajdonosához.

Az első számolásnál 30 galamb hiányát rögzítették, később a szám 27-re módosult, amelyeket későbbi kihallgatása szerint F. Richárd azért vitt el, mert megtetszettek neki. Azzal azonban nem számolt, hogy a sértett minden este elgereblyézte a ketrecek előtti homokos udvarrészt. Amikor reggel kiment ellátni jószágait látta, hogy a ketrec hálóját feltépték, galambjait elvitték. A homokban cipőnyomok rajzolódtak ki. Ez alapján indulhattak meg a rendőrök, és jutottak el rövid idő alatt az elfogás célállomására.

F. Richárd ellen a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam