Lezárt akta: Emberölés kísérlete miatt felelhet

2022. 09. 28., sze - 09:30
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei nyomozók lezárták a vizsgálatot az ellen a budapesti férfi ellen, aki Balassagyarmat belvárosában szurkált meg egy nőt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást M. Sándor 57 éves budapesti lakossal szemben.

A nyomozás adatai alapján 2021. szeptember 17-én a reggeli órákban a férfi megjelent a sértett balassagyarmati családi házánál a köztük lévő korábbi polgári peres eljárás után és vélt sérelmei miatt megrongálta az ingatlan kaputelefonját és a terasz üvegét. Ezt követően a férfi a sértett tulajdonában lévő, és a közeli utcában parkoló gépjárművéhez ment és annak gumiabroncsait a nála lévő tőrrel kiszúrta. Cselekményei után az elkövető Balassagyarmat belvárosában az utcán várta a sértettet, hogy a köztük lévő korábbi vitás kérdést megbeszélje vele. A vita lezárásaként M. Sándor a nőt a nála lévő késsel többször testszerte megszúrta, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A hatóság tagjai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a Nógrád Megyei Főügyészségnek átadták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.