Lezárt akta: Engedély nélkül autózott el

2022. 11. 21., h - 11:36
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság befejezte a 17 éves fiatalemberrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát, aki egy ismerősének gépkocsijával, vezetői engedély- és az autó használójának beleegyezése nélkül kocsikázott.

A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy a győri ETO parkban leparkolt személygépkocsival 2022. július 31-én, az autó jogos használójának szeme láttára, annak egy ismerőse – egy 17 éves kapuvári fiatalember – előzetes engedély nélkül elhajtott az autóban ülő utassal együtt. A járművel Győrben egy barátjukat felvették, majd Gönyűn keresztül Nagyszentjánosra, ezután pedig Ácsra furikáztak, ahol az autóból kifogyott a benzin.

A bejelentés alapján a rendőrök a feltételezett elkövetővel a lerobbant autó mellett még aznap intézkedtek, majd a gépjármű ugyanazon éjjel visszakerülhetett jogos tulajdonosához.

Időközben kiderült, hogy a személygépkocsiból eltűnt egy személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint egy mobiltelefon is, ezért Sz. Brendont a győri nyomozók – a jármű önkényes elvétele bűntette mellett – lopás vétsége, illetve okirattal visszaélés vétsége elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.