Lezárt akta: engedély nélkül kereskedett védett hüllőkkel és kétéltűekkel

2022. 06. 04., szo - 08:00
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak a 47 éves helybélivel szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, természetkárosítás bűntette miatt folytattak eljárást a megyeszékhely nyomozói egy 47 éves helybélivel szemben. A férfi a gyanú szerint 2020. óta tenyésztett védett hüllőket és kétéltűeket otthonában, és kereskedett azokkal. Ez a tevékenység azonban hazánkban engedélyköteles, és a férfi nem rendelkezett természetvédelmi hatósági engedéllyel. A nyomozás során fény derült arra is, hogy az egyedeket egy nemzetközi börzén vásárolta, majd egy holland társaságot megbízva Japánba szállíttatta, ahol értékesítette őket. A férfi lakásán végzett kutatás során 73 védett állatot foglaltak le a rendőrök, melyeknek az értéke meghaladja a 2 millió forintot.

Az illegális állattartónak hamis magánokirat felhasználása miatt is felelnie kell, mivel valótlan igazolásokat állított ki az egyedek származásáról, szaporításáról és birtoklásáról, majd ezeket adta vevőinek. A helybéli a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte bűnösségét. Ügyében a nyomozást a napokban lezárták a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.