Lezárt akta: esélyt sem hagytak a menekülésre

2022. 09. 23., p - 07:15
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 21 éves gyanúsított 58 szúrással, illetve vágással végzett 73 éves áldozatával tavaly. A Pest megyei vizsgálók a napokban adták át a nyomozati iratokat az ügyészségnek.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, hozzátartozója talált rá 2021. május 30-án este az idős férfi holttestére. Először csak a vért látta, majd a spejzbe lépve szembesült halott édesapja látványával. A monori utcát rövid idő alatt rendőri egységek lepték el. Az egyenruhások a helyszínt lezárták és biztosították, a nyomozók egy része végig látogatta a környéken lakókat, adatolt, a bűnügyi technikusok pedig lépésről lépésre haladva, nyomokat kutatva és rögzítve közeledtek a spejz felé.

A helyszíni intézkedések még javában tartottak, amikor néhány órával később a rendőrök már gyanították, kit kell elszámoltatniuk. Az akkor 20 éves K. Róbertet azonban hiába keresték minden lehetséges címen - elfogatóparancsot adtak ki ellene. Miközben visszatérően ellenőrizték rokonait, ismerőseit, 2022. június 1-jén 2 óra 20 perckor egy monori járőr jelentette: elfogta. Gépkocsizó járőrszolgálatot látott el, amikor a 4-es főúton egy távolsági fényszóróját lekapcsoló járművet vett észre szemből, amelynek egyik izzója nem működött. Megállította, igazoltatta a sofőrt, majd felismerte az anyósülésen utazó K. Róbertet.

Az előállított férfit kihallgatták, beismerő vallomást tett. Azt állította, 2021. május 29-én délután összeveszett az idős férfivel, aki rátámadt, ő csak védekezésképp szúrta meg többször egy sniccerrel. Áldozata testét bevonszolta a spejzbe, újságpapírokat, és szemeteszsákot dobált rá, majd hozzátette: „bepánikoltam és menekültem onnan, aztán elvittem az autóját” - előtte azért magához vette a sértett mobiltelefonját és tárcáját, majd bezárta a bejárati-, és a teraszajtót.

Vérrel borított ruháját a közeli erdőben elégette, ahogy a nyugdíjas kocsiját is ott hagyta összetörve és egész éjszaka - otthonát elkerülve bolyongott.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértő a támadáskor aktívan védekező áldozat testén 58 szúrt, illetve vágott sérülést talált: hármat az arc bal oldalán, ötöt az arc jobb oldalán; a nyak felső, illetve alsó harmadában 2-2-t; a nyak középső harmadában 7-t; a nyak hátsó felszínén 12-t; a bal vállon, illetve alkaron egyet-egyet; a bal kézen 3-t; a jobb vállon 7-t; a jobb felkaron 8-t; a jobb kézen 4-t; a mellkason kettőt, a háton pedig egyet. A nyaki vágások átmetszették a pajzsporcot, a gégeporcot, a nyaki izmokat, a bal oldali nyaki visszeret, valamint kisebb verőérágakat. A szakértő megállapította, hogy az idős férfi halálát a nyaki verő- és visszérsérüléshez társult vérvesztéses sokk, valamint a légembolizáció okozta szívmegállás okozta.

Az áldozat tárcájában talált bankkártyával K. Róbert ismerőse, a 31 éves K. Dávid kétszer próbált leemelni 100 ezer forintot, ám a hibás kód miatt a tranzakciók meghiúsultak. K. Dávidot csalás kísérlete bűntettével gyanúsították meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő K. Róberttel szemben a különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás bűntettének, valamint csalás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.