Lezárt akta: Fáztak, hát beültek más kocsijába

2021. 07. 25., v - 07:29
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A váci nyomozók befejezték a nyomozást annak a két férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint egy idegen autóját használták melegedésre. Míg kényelembe helyezték magukat, törték zúzták a járgányt.

Nem mindennapi kép fogadott egy váci férfit 2020 őszén. Reggeli ébredése után vette észre, hogy kocsijának ülésén egy idegen fekete sapka és napszemüveg, a kesztyűtartó alatt cigaretta csikk hever. Megdöbbenését tovább fokozta az ablakemelő, az ajtózsanér, a biztosíték tábla, és a betört visszapillantó tükör sérülése.

A váci nyomozók a bejelentést követően a helyszínre mentek, nyomokat rögzítettek, adatokat-és információkat gyűjtöttek. Nem sok idejükbe telt, és azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves váci R. Zoltánt és társát a 26 éves kosdi Cs. Ádámot. A két férfit 2020. november 29-én este lakhelyükön elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Elmesélték a nyomozóknak, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt nagyon sokat ittak, fáztak, és csak melegedni tértek más autójába. A járműben okozott kárt, kényelmi szempontjaikra fogták, elmondásuk szerint próbálták a legkedvezőbb ülő testhelyzetet kialakítani, ekkor okozták a jármű sérüléseit.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfival szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.