Lezárt akta: Fegyverrel kényszerítették a győri postahivatal alkalmazottját a pénz átadására

2022. 03. 14., h - 09:48
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy négy évvel ezelőtt történt rablás végére tettek pontot.

A rendőrségre 2018. január 19-én 11 óra 20 perckor a Posta Főügyelet diszpécserétől érkezett jelzés arról, hogy Győrben, a Szabadság utca 23. szám alatt lévő postahivatalból egy fegyveres támadó több százezer forintot vitt el. A rendőrök néhány perc múlva a helyszínre érkeztek, alig 15 perc elteltével pedig már le is zárták a környéket az elkövető elfogása érdekében. Ezután gyors adatgyűjtés kezdődött, amelynek során a hivatal alkalmazottját, illetve két tanút is kikérdeztek a történtekkel kapcsolatban, és az általuk elmondott személyleírás alapján a feltételezett elkövetőről grafikai rajzot készítettek. A megyei rendőr-főkapitányság nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a bűncselekménnyel kapcsolatban releváns információt tud adni.

A nyomozás első hónapjaiban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, amelyek mindegyikét megvizsgálták a rendőrök, azok kapcsán tanúkat hallgattak ki, információkat gyűjtöttek, adatokat értékeltek és elemeztek, összefüggéseket kerestek, azonban ezek egyike sem vezetett az elkövetők nyomára.

A nyomozók nem adták fel a kutatást, és végül két év elteltét követően áttörést értek el az ügyben. Ekkor két újabb személyt hallgattak ki tanúként, akik egyike – G. Attila 42 éves győri lakos - olyan információkat mondott el kihallgatásán, amit csak az tudhatott, akinek valamilyen módon köze volt a rabláshoz. G. Attila körül egyre jobban szorult a hurok, illetve a nyomozók további széleskörű adatgyűjtésének eredményeként látókörbe került társa is, a rablás másik feltételezett elkövetője, K. Csaba 49 éves szintén helybéli lakos. A megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkettőjüket fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, azonban mindegyikük tagadta a cselekmény elkövetését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri Járási Ügyészségnek megküldte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.