Lezárt akta: Gyanús utalások

2023. 06. 06., k - 10:37
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A paksi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 49 éves férfit gyanúsítottak meg információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével.

Egy nő tett feljelentést 2022. június 29-én ismeretlen tettes ellen, aki megtévesztve őt a banki adatait jogosulatlanul megszerezte, és annak felhasználásával 199.000 forintot utalt el egy külföldi számlaszámra. Ezen túl a nő által lekötött további 5 millió forintot átvezette a folyószámlára, lehetővé téve annak elutalását.

Az ügyben a paksi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett információk alapján eljutottak egy 49 éves szakcsi férfihoz, akit elszámoltattak az üggyel kapcsolatban, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A meggyanúsított férfi elmondta, egy álláshirdetésre jelentkezve került kapcsolatba egy, tudomása szerint londoni céggel, akik számítógépes munkával bízták meg. Először el kellett küldenie az iratai másolatát, majd kapott egy munkaszerződést. Ezután egy folyószámlát kellet nyitnia saját nevére, valamint egy Wise számlát is. Ebben a megbízója segített neki, egy távoli elérést biztosító programot telepíttetett vele, majd szinte mindent a megbízó intézett. Annyi volt a feladata, hogy naponta négy órán keresztül biztosítsa „munkáltatója” részére a távoli elérést, minden mást ő intézett. A munkavállaló számlájára érkeztek különböző összegek, amiket utasítás alapján kellet tovább utalni. A látszólag jól fizető állásból így lett bűncselekmény.

A titkos megbízó kiléte nem volt megállapítható.

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást az ügyben és a napokban az illetékes ügyészségnek befejezési javaslattal küldték meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

Közlekedési balesetet okozott egy sofőr Csongrádon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyében.

 

Bátor sárkányhajósok

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

 

Elfogták a törvényszegőt

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki egymást követően több alkalommal is törvényt sértett Makón.

 

Lezárt ügy: a gyűjtőszenvedély fogságában

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

 

Rendőrkézen a garázdák

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybéli férfit, akik egy fesztiválon bántalmazták ismerőseiket.

 

Tizenhárom illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki 13 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.