Lezárt akta: halálos balesetet okozott a figyelmetlen teherautós

2022. 06. 24., p - 08:17
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy cseh kamionossal szemben folytattak, aki Dunaföldváron ütött el egy elektromos kerékpárost.

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Dunaföldvár belterületén, 2021. augusztus 23-án 9 óra 30 perc körül.  Egy kamionos az 52-es úton lévő körforgalomban nem adott elsőbbséget az ott közlekedő kerékpárosnak, és a járműve bal elejével elütötte. A biciklis a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a paksi rendőrök vizsgálták, akik a teherautó 25 éves cseh sofőrjét hallgatták ki gyanúsítottként halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A balesetért a kamionos a felelősségét elismerte.

kép

A rendőrök minden szükséges nyomozati cselekményt elvégeztek, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.

 

Felismeri?

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.