Lezárt akta: hat órán belül bilincselés

2022. 07. 05., k - 10:38
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök befejezték annak a 71 éves férfinak az ügyét, aki kíváncsiságától vezérelve egy vecsési ház udvara felé lőtt gáz és riasztófegyverével.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, járőrök száguldottak Vecsésre 2022. február 3-án délután, miután lövésekről érkezett állampolgári bejelentés. A tanú a József Attila utcában hallotta a lövéseket, az utcára kilépve egy láthatóan ittas, idegen férfit látott Budapest felé gyalogolni.

A percek alatt kiérkező járőrök már a helyszínen megállapították, nem éles lőfegyvert használtak, a nyomok gáz és riasztófegyverre utaltak. A lövést leadó, ismeretlen férfit néhány óra alatt azonosították, elfogását és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai hajtották végre. A lövések leadásától számított 6 órán belül kattant a bilincs, a kutatás során a hálószobában tárolt táskájából előkerült egy gáz és riasztófegyver, a hozzá tartozó tár, valamint 6 darab 9 mm lőszer, amit lefoglaltak.

Kiderült, az idős férfi gáz és riasztófegyver viselésére jogosító engedéllyel nem rendelkezik, azért a monori rendőrök szabálysértési feljelentést tettek ellene.

A nyugdíjas elmondta, rokonlátogatásra érkezett Vecsésre, napközben borozgattak. A pisztolyt a közelmúltban vásárolta és a vizit végeztével, a buszhoz gyalogolva úgy gondolta, itt az idő kipróbálni. Kíváncsiságától hajtva kettőt lőtt, majd a fegyvert a farzsebébe süllyesztve tovább lépdelt. Hazament, megvacsorázott és pihenni tért, álmából ébresztették a rendőrök. Sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de a kíváncsisága nem hagyta nyugodni.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 71 éves H. Ferenc ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.