Lezárt akta: hazavitte az őzgidákat

2019. 12. 14., szo - 10:45
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az Ajkai Rendőrkapitányság lopás miatt folytatott nyomozást egy 45 éves nő ellen.

A rendőrségre 2019. október 20-án érkezett bejelentés arról, hogy Borszörcsökön egy családi ház melléképületében egy nő két őzet tart. A helyszínre érkező rendőrök az ingatlan udvarán megtalálták az állatokat, majd az ott lakó 45 éves nőt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az asszony beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2019 májusában a családi háza mögötti erdőnél találta a két őzgidát, amelyek a fűben feküdtek. Hazavitte azokat, és otthona udvarában nevelte hónapokon keresztül.

A két őzet a nyomozók lefoglalták, majd visszaadták az illetékes vadásztársaság képviselőinek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Ajkai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Fontos tudni, hogy a magányos őzgidák nem betegek, nincs szükségük arra, hogy megmentsék őket. Ha gidát találnak, semmiképp se érjenek hozzá, sőt, lehetőleg ne is közelítsék meg, mert ezzel lassú éhhalálra ítélik! Ilyenkor a gidán és környezetén rajta marad az ember szaga, ezért az anyja már nem fogja elfogadni. Ha úgy látják, hogy mindenképpen segítségre van szüksége, értesítsék az illetékes vadásztársaságot vagy erdőgazdaságot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.