Lezárt akta: hosszú bűnlajstrom

2022. 04. 02., szo - 07:30
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhely nyomozói három kecskeméti férfival szemben folytattak eljárást, akik együtt és külön-külön összesen közel húsz alkalommal loptak.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 29 éves férfival szemben nyomoztak a Kecskemét Rendőrkapitányság munkatársai számtalan lopás miatt. Csak kilenc alkalommal üzletekből lopott a gyanúsított. Gyakran alkoholt, csokoládét vagy mosószert rejtett a ruhája alá, táskájába. De előfordult olyan is, hogy egy lezáratlan autóból vitt el munkaépeket. Egy másik esetben pedig telephelyről lopott – targoncavillát, ládamozgató kocsit, kerítés elemet, akkumulátor tartókat, réz kábeleket, hűtőt, akkumulátort és több liter benzint – közel fél millió forint értékben. Ez utóbbinál társai is voltak: egy 22 éves és 26 éves kecskeméti férfi.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a trió két idősebbik tagja többször vitt el virágokat udvarokból, és arra sem voltak restek, hogy kiássanak egy tuját vagy pálmafát a kertekből. Ezen felül egyikük többször kirámolt egy-egy garázst is. A 29 és 26 éves férfi jelenleg is letartóztatásban van, fiatalabb társuk szabadlábon védekezhet. A nyomozók az eljárást befejezték, az iratokat pedig megküldték az ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.