Lezárt akta: illatozó cserépkályha

2022. 06. 26., v - 13:13
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dunakeszi rendőrök befejeztek egy tavalyi bűnügyet, amelynek egy gödi söntés elfogott üzemeltetője és négy vendége volt az alanya.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai egy gödi szórakozóhelyet ellepve kezdeményeztek intézkedést egy négy fős társasággal szemben 2021. június 18-án este. Az okot az egyik tinédzseren tapasztalt, kábítószer-fogyasztásra utaló tág pupillák, kipirosodott bőr és zavart viselkedés adta. A kamasz a helyszínen nem is tagadta, szert fogyasztott, ráadásul nem először.

A társaság egyetlen női tagja próbálta volna észrevétlenül egy kukába dobni a nála lévő, zöld növényi törmeléket rejtő zacskót, de mozdulata nem kerülte el a rendőrök figyelmét.

Az akkor 37 éves nővel, egy 17 éves fiatalemberrel, és két 21 éves férfivel szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt THC-ra pozitív értéket mutatott. A rendőrök a társaság tagjaitól összesen bruttó 26,58 gramm kábítószergyanús növényi származékot, kábítószer fogyasztásához használható tárgyakat foglaltak le. Kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást.

Az akció közben a rendőrök a kocsma hátsó részéből terjengő, erőteljes és jellegzetes kannabisz szagot éreztek, kutatni kezdtek. A teraszon lévő cserépkályhában 11 darab simítózáras, kábítószergyanús növényi törmelékkel tömött tasakot találtak. A hely 36 éves üzemeltetője előbb évődött kissé, majd elismerte, hogy a kiporciózott, összesen 86,6 gramm kábítószergyanús növényi származék, valamint a 3.076.000 forint az övé.

Az igazságügyi vegyészszakértő a lefoglalt anyagból kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületek, köztük delta-9-THC-t mutatott ki, amely kábítószernek minősül.

 A 36 éves férfi a kihallgatásán a terhére rótt cselekményt nem ismerte el, panasszal élt, ám vallomást nem tett, később írásbeli vallomást csatolt be. Védekezésében elmondta, hogy magánéleti problémái voltak, szeretett volna többet lazulni, távol tartani magától a hétköznapi problémákat, lényegében emiatt szerezte be magának a kábítószert, állítása szerint.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szabadlábon védekező férfivel szemben a kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.