Lezárt akta: kamionnal okozott halálos balesetet

2022. 04. 12., k - 11:03
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte annak a közúti közlekedési balesetnek a vizsgálatát, amelyet egy 53 éves sofőrrel szemben indított.

Egy bolgár gépkocsivezető közlekedett munkáltatója nyergesvontatójával, valamint a hozzá kapcsolt járműszerelvénnyel az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán Győr felől Mosonmagyaróvár irányába 2021. október 26-án 9 óra körül. A 146-os kilométerszelvény közelében – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – nekihajtott az előtte lassú tempóban haladó, útmunkálatokat végző Mercedes tehergépkocsi hátulján elhelyezett ütközéselnyelőnek, amelynek következtében a tehergépkocsi felborult, és rádőlt egy 45 éves ásványrárói pályamunkásra, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset során további három személy megsérült. A bolgár sofőr ellen a rendőrség – őrizetbe vétele mellett – halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, majd a férfit 2021. október 29-én a Győri Járási Ügyészség letartóztatásba helyezte.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.