Lezárt akta: lopás miatt felelnek

2023. 08. 15., k - 14:12
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték a nyomozást négy férfi ellen, akik több mint félszáz tyúkot loptak el Mártélyról.

A társaság 2023. március 19-én éjszaka Mindszentről indult kocsival Mártélyra, a dohányboltba, azonban útközben a mártélyi baromfitelepnél megálltak. Ketten bejutottak az ingatlanba, ahonnan 55 szárnyast tulajdonítottak el. A jószágoknak kitekerték a nyakát, úgy tették őket a csomagtartóba. Miután elégedettek voltak a zsákmánnyal, elindultak haza. Az időközben riasztott rendőrök még útközben igazoltatták őket, és a járművet átvizsgálva megtalálták az éjszaka ellopott állatokat. A nyomozás során kiderült, hogy a társaság két tagja március elején betört egy másik ingatlanba is, ahonnan öntöttvas kályhákat és fémhulladékot vittek el.

Lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.