Lezárt akta – Lopás miatt kell felelnie

2022. 05. 21., szo - 07:07
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A jászsági nyomozók vádemelést javasolnak abban az ügyben, amikor egy jászapáti férfi ismerőse kölyökkutyáját, bosszantásból elvitte.

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. február 19-én 20 óra és február 20-án 8 óra között ismerőse Jászapátiban található családi házának udvarára bement és onnan egy 4 hónapos közép-ázsiai kölyökkutyát tulajdonított el.

A jászsági nyomozók a biztonsági kamerák felvételeit elemezve megállapították a feltételezett elkövető kilétét, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 34 éves férfit. A terhelt beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy régi vitájuk miatt, bosszúból vitte el a kiskutyát ismerősétől. A kutyust a rendőrök megtalálták, azt az ebtulajdonosnak visszaadták.

A nyomozó hatóság a lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást befejezte és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.