Lezárt akta: Maradandó fogyatékosságot okozott

2022. 06. 15., sze - 07:14
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szentendrei rendőrök befejezték egy 2019-es közúti közlekedési baleset vizsgálatát. A gyanú szerint az ittas sofőr elsodort két kerékpárost.

Egy idős leányfalui férfi 2019. november 30-án kora délután közlekedett személygépkocsijával Tahitótfalun, amikor a Szentendrei úton három előtte haladó kerékpáros előzésébe kezdett. A manőver közben járműve oldalával elsodort két biciklist, akik  felborultak és megsérültek.

A rendőrök a helyszínen a 62 éves járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért kettős mintavételre előállították. A levett minták vizsgálatára kirendelt szakértő véleménye szerint vérében 1,86 g/l ezrelék, vizeletében 2,31 g/l ezrelék volt az etil-alkohol koncentráció. Az értékek alapján a férfi a baleset okozásakor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A balesetben megsérült két kerékpáros töréses, zúzódásos sérüléseinek orvosszakértői vizsgálata egyiküknél enyhe értékű maradandó fogyatékosságot állapított meg, mivel a farokcsont törése félficammal gyógyult. A másik sérültnél közepes fokú maradandó fogyatékosság alakult ki - a jobb kulcscsont töréssel összefüggésben vállízületi mozgásbeszűkülés következett be.

A most 62 éves sofőrt maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán először nem tett vallomást, majd írásban részletesen beismerte a terhére rótt cselekményt.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a sofőr ellen folytatott büntetőeljárást befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.