Lezárt akta: Megsértették a hulladékgazdálkodás rendjét

2022. 05. 21., szo - 08:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök vádemelést javasolnak két ercsi illetőségű férfival szemben, akiket lakóhelyükön értek tetten.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. december 13-án arról, hogy Ercsiben egy ingatlanon illegális autóbontást végeznek. A helyszínen az egyenruhások azt tapasztalták, hogy a bejelentés valós, két férfi éppen egy gépkocsit bont szét a tevékenységhez szükséges hulladékgazdálkodási engedély nélkül.

Az egyenruhások a 68 éves apát a 30 éves fiával együtt elfogták, előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek, elmondták, hogy az elfogásukat megelőző napon eladtak egy személygépjárművet, amelyért cserébe nem készpénzt, hanem három működésképtelen autót kaptak. Céljuk az volt a roncsokkal, hogy szétbontást követően az azokból kinyert vasat eladják a MÉH telepen, majd a szerzett pénzből autót vásároljanak, azonban cselekményük közben tetten érték őket a járőrök.

A két ercsi férfival szemben indult ügy vizsgálatát a nyomozók a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat továbbították a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.