Lezárt akta: mind a kettő megvan

2022. 08. 13., szo - 12:31
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két nap alatt azonosították és elfogták a ceglédi rendőrök azt a két férfit, akiket rablás miatt kerestek. Egyikük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéig menekült – hiába.

Két férfi lépett oda 2022. április 24-én egy, a ceglédi vasútállomáson várakozóhoz. Egyikük, V. Tibor nem húzta az időt kötelező körökkel, rögvest a tárgyra térve közölte: „add ide az órádat, mert baj lesz” - majd a felszólítást megküldte egy gyomrossal. Az összegörnyedő áldozat zsebéből kivette a tárcát, csuklójáról levette az órát, majd a közelben álldogáló cimborájával elmenekültek. A sértett orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedett.

A ceglédi nyomozók minden csatornát kihasználtak az azonosított tettesek felkutatásához. A szökésben lévő, 24 éves V. Tibort Nyírlugoson fogták el, társát - a körözési fotója alapján - egy jegyvizsgáló ismerte fel a monori vasútállomáson.

A 35 éves férfi elismerte, hogy ott volt, ám semmilyen formában nem vett részt az erőszakos támadásban, senkit nem akart se bántani, se megfélemlíteni – a vele szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást később tulajdon elleni szabálysértésre minősítették át.

Az azóta is letartóztatásban lévő V. Tibor először mindent is tagadott, ott sem volt, sőt, ha ilyet látna, rögvest megakadályozná. Folytatólagos kihallgatásán már egészen másféle vallomást adott elő. Részletes, feltáró jellegűt. A karórát eladta, a pénzt elköltötte, illetve apasztotta korábbi tartozását.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.