Lezárt akta: „Na mi van, nem ütöd le?"

2022. 10. 04., k - 14:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykátai rendőrök befejezték azt a büntetőügyet, amelynek tettesei – egy 34 éves nő és akkor 17 éves társa - a gyanú szerint a nagykátai vasútállomáson elvették áldozatuk 3.000 forintját és 3 szál cigarettáját miközben egyikük meg is ütötte.

Egy nagykátai férfi tett bejelentést 2021. március 26-án este, mivel a helyi vasútállomáson egy volt osztálytársa pénzt követelt tőle, amit ő megtagadott. Szóváltás alakult ki köztük, amit egy másik irányból és egy férfitől érkező ütés követett. A bántalmazás után - kihasználva a figyelmetlenséget - a 34 éves, pénzt követelő nő belenyúlt áldozata zsebébe, kivett 3000 forintot és 3 szál cigit, majd „boxoló” társával együtt felszállt egy Szolnok irányába közlekedő személyvonatra, és a helyszínt maguk mögött hagyva elmenekültek.

A nagykátai rendőrök a sértett által elmondott információk alapján, egy korábbi rablás miatt már fókuszukba került, 17 éves nagykátai tinédzsert és a 34 éves, munkanélküli Cs. Enikőt hozták összefüggésbe. Elfogásukat kihallgatásuk követte.

A fiatal a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el, a történtekre egészen máshogy emlékezett. Állította, nem bántott senkit, pénz elvételét sem látott. Cs. Enikő nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, panasszal nem élt. Azt nem tagadta, hogy az áldozatot egyszer pofon ütötte, de nem pénz követelése, hanem egy korábbi nézeteltérés miatt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 34 éves nővel szemben kifosztás bűntettének, valamint az akkor 17 éves társa ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.