Lezárt akta: négy illegális migránst csempészett egy román sofőr

2022. 10. 01., szo - 08:30
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal az a román állampolgárral szemben, aki négy határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei 2022. április 13-án, 3 óra 40 perckor ellenőriztek egy román honosságú Ford Galaxy típusú gépjárművet Mórahalom külterületén. Az autót egy román állampolgárságú férfi vezette, rajta kívül a jármű utasterében a rendőrök négy illegális migránst találtak, akik pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 33 éves sofőrt az egyenruhások előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.