Lezárt akta: nem hófehér ugyan, de Jaguár

2022. 05. 31., k - 09:49
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasolnak a gödöllői rendőrök annak a 46 éves férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint kétszer ment be egy kerepesi házba és vitt mindent, ami mozdítható volt. Hogy ne kelljen cipekednie, gépkocsit is lopott.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, hazatérve, kapujukat tárva-nyitva találta egy kerepesi házaspár 2021. december 16-án este. Házukban lesújtó látvány fogadta őket, az udvarról is hiányzott autójuk. Míg a férfi tárcsázta a segélyhívót, felesége kirohant az utcára, és leintett egy arra haladó rendőrautót.

A járőrök a kapott információik alapján megindultak, percekkel később pedig megpillantották a lopott autót. Megállásra vonatkozó többszöri hang-, és fényjelzésükre a sofőr ügyet sem vetett, kis idő múlva azonban a menekülésnek szokatlan formáját választotta: lelassított, majd kiugrott a még guruló kocsiból és futásnak eredt. Az autó árokban végezte, a rendőrök pedig kipattantak a szolgálati gépkocsiból, a menekülő férfi után rohantak, közben értesítették kollégáikat. Árkon-bokron, telkeken keresztül, kerítéseken átugorva üldözték. Amikor a férfi elfáradt és egy út menti patakmederben próbált összegörnyedve meglapulni, a nemcsak tüdőben, hanem éleslátásban is jobban teljesítő rendőrök elfogták és előállították.

A hajléktalan életmódot folytató, munkanélküli L. János részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy a ház előtt sétált, amikor megpillantotta az udvaron lévő autóalkatrészeket, úgy gondolta elhozza, majd eladja azokat „vasban”. Állítása szerint a kerítésen könnyű volt átmásznia, így kedvet kapott, hogy a házban is szétnézzen. Összepakolta, amit csak talált, a mosószerektől a kábelekig szinte mindent plédbe csavart. Hogy a cipekedéssel ne fárassza magát bepakolt az udvaron álló kocsiba és azzal folytatta útját. Tervei szerint Gödöllőn az erdőben éjszakázott volna, másnap pedig otthagyva a kocsit eladta volna zsákmányát, amiből futotta volna ennivalóra, cigarettára, sörre és pálinkára, ám a rendőrök keresztülhúzták számításait. A házban egyébként járt már korábban is, akkor is lopott egy-két kisebb cuccot, így a „terep nem volt idegen”.

Az azóta is letartóztatásban lévő L. János ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.