Lezárt akta: Nem nézte jó szemmel volt élettársa új kapcsolatát, bosszúból elütötte a férfit

2022. 05. 17., k - 10:11
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér megyei nyomozók vádemelést javasolnak azzal a polgárdi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint szándékosan elütött egy másik férfit, aki ennek következtében belehalt sérüléseibe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság segélyhívójára 2021. június 1-jén délután több bejelentés érkezett arról, hogy Székesfehérváron, a Rádió utca 8. szám előtt egy fehér színű autó elütött egy férfit, akinek orrából, füléből folyik a vér és állapota láthatóan súlyos. Az elsődleges orvosi adatok alapján a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közúti közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást az ügyben, azonban a bevezetett eljárási cselekmények eredményeire tekintettel – különösen a tanúkihallgatásokra, a helyszíni szemle során rögzített adatokra, továbbá a sértett sérüléseire – az eljárás folytatását a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vette át, és a polgárdi illetőségű feltételezett elkövetőt előállítását követően életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás adatai szerint ugyanis a 38 éves férfi a székesfehérvári társasház mögötti parkolóban nagy gázzal indult el a gyalogosan felé közlekedő sértett irányába, majd őt szándékosan elütötte. A sértett felcsapódott a gépkocsi motorházának tetejére, ezután a támadó gyorsított, és néhány méter megtételét követően az áldozat az autóról az aszfaltra esett, kétoldali koponyatörést, keményagyhártya alatti vérzést, agyzúzódást és tüdőzúzódást szenvedett. Az eseménysort kamerafelvétel rögzítette, gyanúsított mégis tagadta az elkövetést.

A nyomozók előterjesztésére és az ügyészség indítványára a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte, majd – az eljárás során mindvégig – meghosszabbította gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Az 52 éves sértett a bűncselekmény során elszenvedett sérüléseibe – 13 nappal később – a kórházban elhunyt, melyre tekintettel, továbbá a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök a cselekmény minősítését emberölés bűntettre módosították.

A 38 éves férfi ellen indult ügy vizsgálata során a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták a Fejér Megyei Főügyészségnek.

.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.