Lezárt akta: „Nem szoktam hasonló dolgokat elkövetni”

2022. 01. 21., p - 07:35
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök befejezték annak a 41 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint a helyi vasútállomáson támadt rá a biztonsági őrre.

A monori vasútállomásról kért segítséget egy biztonsági őr 2020. december 14-én kora este. A váróteremben egy padon alvó férfit próbált meg felébreszteni, amit a szundikáló nehezményezett, lökdösni kezdte és több alkalommal meg is ütötte. A sértett elesett, azonban támadója nem hátrált, a földön fekvő férfit tovább ütötte ahol csak érte, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfit a rendőrök a bejelentést követően a helyszínen fogták el, majd a rendőrkapitányságra előállították. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, gyanúsítása ellen nem tett panaszt. Próbálta menteni a menthetőt, védekezett a rendőrök előtt, hogy nem szokott hasonló dolgokat elkövetni, nem vall rá ez a fajta viselkedés, a történteket sajnálja, tettét nagyon megbánta. 

A 41 éves férfivel szemben a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya könnyű testi sértés vétsége, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.