Lezárt akta: nem volt jó ötlet

2021. 10. 26., k - 08:50
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték a nyomozást egy 62 éves férfival szemben, aki nagy mennyiségben termesztett marihuánát.

A nyomozók 2019 nyarán jutottak olyan információkhoz, miszerint a helybeli férfi a lakóhelyén egy ott kialakított rejtekhelyen marihuánát termeszt. A rendőrök a felderítői munka eredményeként szemlét tartottak a kérdéses ingatlanban. Az információk helytállónak bizonyultak mivel a házhoz tartozó pincerendszerben 69 kender növényt a termesztéséhez szükséges eszközöket, továbbá szabálytalan áramvételezést is felfedtek az egyenruhások.

A feltételezett elkövetőt a kapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a rendőrök megállapították, hogy a növények egyrészét már korábban leszüretelték, így további negyven tő marihuána termesztése róható a férfi terhére. A szabálytalanul vételezett árammal, több mint 10 millió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak.           

Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal, az ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.