Lezárt akta: Sokba került a csatorna

2022. 05. 10., k - 12:24
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy pesti férfi ellen indult, akik csalás bűntettét követte el.

Egy 84 éves bátai férfi tett feljelentést 2021. március 22-én ismeretlen tettes ellen, aki tőle csatornacsere céljából 2.650.000 forintot csalt ki. Elmondta, hogy pár nappal korábban a délelőtti órákban megjelent a házánál egy brigád azzal, hogy a családi házán lecserélnék az ereszcsatornát, ha igényt tart rá. Az alku 30.000 forint munkadíjról és az anyagköltségről szólt, így ő „megrendelte” a munkát.

 

El is kezdték lecserélni a csatornát, a munkával nagyjából másfél óra alatt végeztek, majd aláírattak egy papírt a „megrendelővel”, de abból egy példányt sem adtak át. Ekkor kérték a munka-és anyagdíjat, ami több mint 2,5 millió forint volt. Az idős férfi meglepődött ugyan, de készpénzben kifizette az összeget. Csak később vált gyanússá számára, hogy az elvégzett munka és az érte kért ár nincs arányban egymással, becsapták.

 

Az ügyben beszerzett szakértői vélemény szerint az elvégzett munka anyaggal együtt 220.000 forint körüli értéket képvisel.

 

A nyomozás során egy Ford Galaxy mozgása és adatai alapján került képbe az elkövetéssel kapcsolatba hozható, Pesten élő 48 éves férfi. Lakcímén kutatást tartottak kollégáink és lefoglalták a kérdéses autót, valamint készpénzt is, így a kár egy része megtérült. A gyanúsítottat csalás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, mindvégig tagadta, hogy becsapta volna az idős férfit.

 

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.