Lezárt akta: szerszámgépeket loptak

2023. 05. 30., k - 14:54
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két férfi ügyében, akik szerszámgépeket loptak a városban.

A megalapozott gyanú szerint egy 21 éves férfi és 24 éves társa 2022. november 2-án este egy nyitva hagyott autó rakteréből gérvágót és láncfűrészt lopott el, csaknem 100 ezer forint értékben. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon 2022. november 10-én gyanúsítottként kihallgattak.

Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A fiatalabb férfinak egy 2022. áprilisában elkövetett jármű önkényes elvétele bűntett miatt is felelnie kell.

A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség részére. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.