Lezárt akta: testvére lopta meg

2023. 10. 13., p - 09:12
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 27 éves férfi – két társával – 74 millió forinttal károsította meg a bátyját. A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Bejelentést tett a rendőrségre egy soltvadkerti férfi 2022. december 14-én este, miszerint valaki betört az otthonukba, amíg a feleségével virrasztás miatt távol voltak. A tolvaj az ingatlan hátsó ablakán jutott be a házba, betörte az ablaküveget, majd 74 millió forintot zsákmányolt. A jelentős összeg a bejelentő idősebbik fiának a tulajdona volt, amit a férfi pénzkazettákban rejtett el a szüleinél még szeptemberben.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók tanúkat hallgattak ki és kamerafelvételeket elemeztek, így megtudták, hogy a tolvaj személygépkocsival érkezett a helyszínre. A részletes nyomozati munka eredményeként pedig hamarosan fény derült arra is, hogy három férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével; egyikük a sértett testvére, aki látta, amint bátyja elrejti az értékeit. Az öcs akkor eszelte ki a lopást, amikor megromlott közte és fivére között a kapcsolat, és a bűnelkövetésbe bevonta két ismerősét is.

A 27 éves férfi – azért, hogy ne keverje magát gyanúba – a szüleivel virrasztott a bűncselekmény idején, a betörést 31 éves társa követte el. Az autót a banda harmadik, 40 éves tagjának bevonásával intézték.

A sértett nem élt magánindítvánnyal rokonával szemben, akit ezért tanúként hallgattak ki. Társait a lopás miatt 2022. december 21-én vették őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A nyomozók úgy sejtik, hogy a trió legidősebb tagjának a felesége is tudott a bűncselekményről, sőt, segédkezett a zsákmány elrejtésében, ezért őt is kihallgatták. A gyanúsítottaknál kutatást tartottak, azonban nem találták meg a több tízmillió forintot. A rendőrök a vagyonvisszaszerzés érdekében nagy értékű személygépjárműveket, ingatlant és ékszereket foglaltak le. Az ügy vizsgálatát a napokban fejezték be, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.