Lezárt akta: több Szent György-hegyi pincéből is lopott

2023. 06. 02., p - 11:26
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte a 73 éves férfi ügyében folytatott vizsgálatot.

Többrendbeli lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Tapolcai Rendőrkapitányság egy 73 éves tapolcai lakossal szemben. Az eljárás adatai alapján a férfi 2022 decemberétől 2023 januárjáig több Szent György-hegyen található pincébe tört be és azokból élelmiszereket, szeszes italokat, műszaki cikkeket és egyéb tárgyakat lopott el, továbbá a betört épületeket napokon keresztül lakóhelyként is használta.

Az elkövető összesen több százezer forint értékben okozott kárt a tulajdonosoknak.

A rendőrök a férfit 2023. január 8-án Tapolca közelében elfogták, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozó hatóság előterjesztést tett az ügyészségen a tettes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Robbantani akart

A zuglói rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint robbantással fenyegetett​​ egy áruházat.

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.