Lezárt akta: udvari ültetvény

2021. 11. 21., v - 09:17
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök befejezték a nyomozást annak a 32 éves férfinek az ügyében, aki bényei otthonának udvarán nevelgette, majd külön helyiségben szárítgatta illegális növényeit.

Rutinszerű igazoltatásnak indult a 2019. november 9-ei rendőri intézkedés. Üllőn intették le az autójával közlekedő férfit, akinél kábítószergyanús anyagot, önzáró nejlontasakokat, alufóliát találtak, a sofőr drogtesztje amfetaminra és THC-re pozitív lett. Ennyivel nem elégedtek meg, irány a háza, ahol már az udvarra lépve gondolták, nem végeznek hamar. Az első látásra sem dísznövénynek tűnő, 180-300 cm nagyságú növények zsákokba kerültek, ahogyan a ház helyiségeiben - a konyhában, a fürdőszobában - talált, 10 darab száradó, valamint a már műanyag tányérokba tördeld kannabisz is. A szakértő szerint a gyökeres és száradó egyedek a növekedés generatív, a virágzás és magképződés szakaszában voltak.

Kihallgatásán a férfi nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményt elismerte.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ellene kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam