Lezárt akta: utcán parkoló autóból lopta el a láncfűrészt

2022. 05. 28., szo - 07:59
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egri nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy egri férfi tett bejelentést 2021. október 6-án kora reggel a rendőrségre, miszerint az otthona előtt leparkolt személyautójának hátsó ablakát éjjel betörték, és abból egy elektromos láncfűrész tűnt el.  A helyszíni szemle alatt kiderült, hogy a bűncselekményt rögzítette egy közeli családi ház biztonsági kamerája.

Az Egri Rendőrkapitányság egyik baleset-helyszínelője aznap este, szolgálata után gyalogosan ment haza, amikor felismerte a felvételen szereplő férfit, aki vele szemben sétált a II. Rákóczi Ferenc úton. Vilmek Krisztián, rendőr főtörzszászlós azonnal szolgálatba helyezte magát és megállította a feltételezett elkövetőt, majd értesítette kollégáit.

A kiérkező járőrök előállították a 36 éves ózdi lakost a városi rendőrkapitányságra, ahol ellene lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

S. Barnabás elmondta, hogy észrevette hajnalban a kombi jármű csomagtartójában a szerszámot, így az ablakot betörte egy kerámiatányér darabjával, majd kivette a fűrészt, amit nem sokkal később egy számára ismeretlen férfinak adott el négyezer forintért.

A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.

 

Lezárt ügyek: a nagy rendszámtrükk

Az Edelényi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki tehergépkocsiján lecserélte annak román rendszámát magyarra azért, hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson.

 

Pénzért igazolt

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint COVID 19 igazolást állított ki egy férfinak, úgy hogy nem is fertőződött meg a vírussal.

 

Négy eltiltás 2025-ig

A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, a jánoshalmi rendőrök elfogták a 2025-ig eltiltottat.